Lawatan Kerja oleh YB Datuk Hajah Rubiah binti Haji Wang, Timbalan Menteri KKDW ke PERDA

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
06 Februari 2023  |  Pulau Pinang

Satu lawatan kerja oleh YB Datuk Hajah Rubiah binti Haji Wang, Timbalan Menteri Kemajuan Desa dan Wilayah (KKDW) ke Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang (PERDA) telah diadakan pada 06 Februari 2023.

Lokasi :
1. Agrotourism Tasek Gelugor
2. PPSR Kuala Sungai Pinang
3. Hotel Bahang Bay
4. Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang

Objektif lawatan ini adalah bagi mendapat maklumat secara langsung berkenaan kemajuan dan perancangan projek pembangunan yang telah dan akan dilaksanakan untuk masyarakat di Pulau Pinang terutamanya golongan sasar PERDA.

Mendapat penerangan secara langsung berkaitan PERDA sebagai salah satu agensi di bawah KKDW yang diberi tanggungjawab membangunkan modal insan luar bandar secara komprehensif ke arah kecemerlangan masyarakat.

Melihat impak pelaksanaan projek yang telah menyumbang terhadap peningkatan tahap pendapatan masyarakat luar bandar seperti pembangunan hartanah yang memfokuskan kepada perumahan mampu milik, program pembangunan sosioekonomi dan lain-lain program yang telah dilaksanakan oleh PERDA.

Jutaan terima kasih kepada semua yang terlibat.
 
GALERI GAMBAR

AKTIVITI 2023

Penafian : PERDA tidak akan bertanggungjawab atas sebarang kehilangan data atau kerugian yang berlaku disebabkan penggunaan laman web ini.

Hak Cipta Terpelihara © PERDA 2024 / Paparan terbaik menggunakan pelayar internet Mozilla Firefox, Chrome dan Internet Explorer 11 ke atas.