Program Semarak Merdeka Komuniti Madani Siri II

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
9 Ogos 2023 | Kampung Merbau Kudong, Sungai Dua, Pulau Pinang

Program Semarak Merdeka Komuniti Madani Siri II telah berlangsung pada 9 Ogos 2023 bertempat di Kampung Merbau Kudong, Sungai Dua, Pulau Pinang.

Selaras dengan fungsi dan hasrat Kementerian Kemajuan Desa dan Wilayah (KKDW), PERDA telah menganjurkan program melibatkan komuniti dan masyarakat desa dalam usaha membolehkan PERDA mendekati dan menyantuni kumpulan sasar agar hebahan berkenaan fungsi dan peranan PERDA dapat dikongsi dengan masyarakat khususnya komuniti luar bandar di negeri Pulau Pinang.

Secara dasarnya, objektif utama pelaksanaan program ini adalah bertujuan:-
  1. Menyampaikan maklumat dan informasi berkaitan fungsi dan peranan PERDA kepada komuniti luar bandar;
  2. Meningkat dan menyemarakkan semangat kemerdekaan di kalangan komuniti luar bandar bersempena bulan Kemerdekaan Malaysia yang ke- 66;
  3. Membolehkan komuniti luar bandar mendapat maklumat berkenaan bentuk dan jenis latihan serta bimbingan yang ditawarkan oleh pihak PERDA; dan
  4. Membuka ruang dan peluang kepada masyarakat luar bandar untuk berinteraksi dengan pihak PERDA secara bersemuka dan terbuka dengan lebih dekat, selesa serta dan santai.
GALERI GAMBAR

AKTIVITI 2023

Penafian : PERDA tidak akan bertanggungjawab atas sebarang kehilangan data atau kerugian yang berlaku disebabkan penggunaan laman web ini.

Hak Cipta Terpelihara © PERDA 2024 / Paparan terbaik menggunakan pelayar internet Mozilla Firefox, Chrome dan Internet Explorer 11 ke atas.