Sambutan Hari Integriti PERDA 2023

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
28 November 2023  |  Ibu Pejabat PERDA

Sambutan Hari Integriti PERDA bagi tahun 2023 telah disambut pada 28 November 2023.

Timbalan Pengurus Besar (Pengurusan) semasa ucapannya menyeru supaya semua anggota kerja PERDA sentiasa mematuhi tatacara prosedur standard dan senarai semak semasa melaksanakan tugas untuk menutup ruang dan peluang berlakunya rasuah. Ini juga akan bertindak sebagai perisai sekiranya timbul masalah di kemudian hari.

Pemenang Program Explorace Integriti yang telah berlangsung pada 17 November 2023 tempoh hari juga diumumkan pada hari ini. Berikut adalah senarai pemenang:
  1. Tempat Pertama   :   T3 Explorer
  2. Tempat Kedua      :   Black Car Pilots
  3. Tempat Ketiga      :   Remp-It 5
  4. Tempat Keempat  :   Erica
  5. Tempat Kelima     :   The Zaidi & Friends
  6. Tempat Keenam   :   G6
  7. Tempat Ketujuh    :   Fabulous P
Majlis diteruskan dengan sesi Bicara Ilmu oleh Tuan Kamal Affendi bin Hashim, Fasilitator dan Penganalisis Jenayah, bertajuk "Penjawat Awam, Awas Jangan Tertipu".

Rumusan perkongsian beliau adalah supaya semua menjaga integriti diri dan menghormati diri sendiri. Hanya dengan cara ini kita boleh mengelakkan diri dari terpedaya dengan pujukan dan rayuan pemangsa.
 
GALERI GAMBAR

AKTIVITI 2023

Penafian : PERDA tidak akan bertanggungjawab atas sebarang kehilangan data atau kerugian yang berlaku disebabkan penggunaan laman web ini.

Hak Cipta Terpelihara © PERDA 2024 / Paparan terbaik menggunakan pelayar internet Mozilla Firefox, Chrome dan Internet Explorer 11 ke atas.